021.230.99.84
Topuri
 
share tweet    e-mail print
Close

Multi turisti cunosc deja Chennai, India, pentru generoasele sale plaje cu nisip fin, si Costa Rica, pentru peisajul tropical luxuriant. Dar ambele locuri sunt incluse printre cele mai populare destinatii de turism medical. Peste doua milioane de cetateni din toate tarile calatoresc in strainatate in fiecare an pentru a beneficia de servicii medicale, tratamente si interventii chirurgicale la un pret avantajos.

Iata cele mai populare tari pentru turism medical, conform revistei International Living:

1. Brazilia: Are cel mai mare numar de specialisti activi in chirurgie cosmetica per capita din lume. Brazilia atrage turisti nu numai in Sao Paolo si Rio de Janeiro, dar si in orasele mai mici, cum ar fi Porto Alegre si Santos. Interventiile obisnuite, cum ar fi liposuctiile abdominale, operatiile de marire de sani, liftingurile faciale si rinoplastiile, costa intre 3.000 si 6.500 de dolari.

2. Costa Rica: Aproape 15% dintre turistii internationali care viziteaza acest paradis ecologic beneficiaza de serviciile sale medicale, mai ales de chirurgia cosmetica si tratamentele stomatologice oferite aici. San Jose si zona din jurul sau gazduiesc sute de doctori, chirurgi si stomatologi certificati.

3. Ungaria: Cunoscuta de mult pentru izvoarele termale, lacurile, baile si spa-urile sale, Ungaria are mai multi dentisti per capita decat orice alta tara. Acestia nu profeseaza doar in Budapesta, ci si intr-un orasel de 30.000 de locuitori (Mosonmagyarovar) langa granita cu Austria, care are 160 de cabinete stomatologice. Multi cetateni ai Uniunii Europene vin aici pentru tratamente stomatologice importante, cum ar fi operatii de cosmetica orala, remodelarea dintilor si implanturi.

4. Malaezia: Cu peste un sfert de milion de turisti medicali pe an, Malaezia se poate compara cu India, Thailanda si invecinatul Singapore in ce priveste serviciile medicale, performanta si costurile. Pe langa centrele medicale pentru pacienti cu arsuri, spitalele din Malaezia au creat pachete speciale de welfare pentru barbati si femei, care includ teste si examinari fizice in detaliu, la preturi reduse, in incercarea de a promova serviciile medicale de prevenire. Un pachet de analize, care include analize de sange, radiografii pentru stabilirea densitatii osoase, radiografie toracica si exercitii pe banda de alergare, costa de obicei doar 340 de dolari.

5. Singapore: Unveteran al turismului medical, aceast mic stat asiatic, cu o populatie de patru milioane si jumatate, are un sistem medical care este considerat cel mai bun din Asia si al saselea cel mai bun din lume, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Nu e de mirare ca Singapore atrage multi pacienti straini. Aici, turistii medicali beneficiaza de o gama larga de servicii, cum ar fi chirurgie cardiovasculara, gastroenterologie, chirurgie generala, hepatologie, neurologie, oncologie, oftalmologie, ortopedie si terapii cu celule stem. Printre cele mai recente facilitati se numara Biopolis, un centru de cercetare biotehnologica deschis la sfarsitul lui 2003, care se intinde pe o suprafata de peste 180.000 de metri patrati, cuprinde sapte cladiri si a costat 300 de milioane de dolari. Centrul Biopolis include o banca de celule stem, datorita legislatiei permisive din Singapore cu privire la folosirea de celule umane embrionare in cercetare.

 
multimedia
Top 5 plaje de vis in 2011
 
newsletter