021.230.99.84
 
newsletter
share tweet    e-mail print
Close
 

Chiar daca toate drumurile duc la Roma, pentru o adevarata portie de lifestyle european trebuie sa incepeti si sa incheiati cu Londra si Paris. Atractiile acestor capitale sunt deja iconice, astfel ca o vacanta in duet este o optiune de nerefuzat.

Cu siguranta ati mai vazut asta in carti si filme, insa acum dumneavoastra veti fi cei care, dupa experienta London Eye, veti urca la bordul Eurostarului, care pe sub Canalul Manecii va va aduce mai aproape de Palatul Versailles si lumea opulenta de la curtea lui Ludovic al-XIV-lea.

Ziua 1-3: Londra

La Tower of London va asteapta celebrii Beefeaters, paznicii de incredere ai Bijuteriilor Coroanei. De pe Tower Bridge veti avea parte de o panorama fabuloasa a Tamisei si Palatului Westminster. In apropiere se afla Catedrala St Paul's, reconstruita de Sir Christopher Wren dupa marele incendiu din 1666. Pregatiti-va pentru London Eye: panorama orasului se desfasoara din ce in ce mai spectaculos pe masura ce inaltimea creste. Iar de sus vi se vor desfasura la picioare ambele maluri ale Tamisei, Palatul Westminster si City of London. Mergand spre Trafalgar Square, intrati la National Gallery of Art si opriti-va la Coloana lui Nelson, care se inalta dintr-o fantana splendida. Apoi inspre Whitehall, treceti de Downing Street si indreptati-va spre Parlament şi Westminster Abbey, locul atator ceremonii de stat: incoronari, casatoria Printului Charles cu Lady Diana sau recenta nunta a Printului William cu Catherine Middleton. Nu ratati Palatul Buckingham, rezidenta oficiala a Reginei Elizabeta a II-a.

Ziua 4: Castelul Windsor si Hampton Court

Castelul Windsor este cel mai mare castel locuit din lume si resedinta favorita a Reginei Angliei. Desi de obicei sunt anumite restrictii de vizitare, cu toate acestea veti putea vizita prin apartamentele regale, Capela Sf. George si Casa de Papusi a Reginei Maria. De pe meterezele castelului se vede Colegiul Eton, fondat in anul 1440 de catre Henry al VI-lea, scoala unde au studiat Printul William si Printul Harry. Ceaiul de la ora 5 poate fi servit relaxat, dar cu stil in cafenelele sau in apropierea boutique-urilor cochete cu care va imbie la tot pasul orasul vechi.

Zilele 5-7: Paris si Muzeul Luvru

Dupa o calatorie cu faimosul tren Eurostar care traverseaza Canalul Manecii printr-un tunel subteran botezat de britanici „The Chunnel”, ajungem la Paris, „Orasul Luminilor”. In Paris, chiar şi cladirile sunt opere de arta. Atractiile turistice iconice sunt un must: Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Champs-Elysees si catedralele Sainte Chapelle şi Notre Dame - doua perle ale arhitecturii gotice, ambele situate pe Ile de la Cite.

Odata intrati incurtea Muzeului Luvru, veti admira piramida de sticla a lui I.M. Pei,care da o nota contemporana, actuala celui mai vizitat muzeu de arta din lume. Candva resedinta regala a monarhilor Frantei, giganticul palat Luvru contine una dintre cele mai importante colectii de arta din lumea occidentala, care cuprinde de la Antichitate pana la mijlocul secolului al XIX-lea. Printre exponatele cele mai cunoscute se numara Mona Lisa si Venus din Milo. Si ce poate fi mai romantic seara, dupa o zi printre exponatele lumii, decat o croaziera pe Sena.

Ziua 8: Palatul Versailles

Multi conducatori, inclusiv Petru cel Mare al Rusiei, au incercat sa depaseasca maretia Palatului Versailles al Regelui Soare Ludovic al XIV-lea, monument pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Desi a functionat initial ca modest domeniu de vanatoare al regelui Ludovic al XIII-lea, Versailles-ul a fost extins de catre Ludovic al XIV-lea si transformat ulterior intr-una dintre cele mai impresionante opere arhitecturale ale secolului al XVIII-lea. In 1682 curtea si guvernul Frantei au fost mutate aici, Versailles servind ca sediu al guvernului francez pana la Revolutia franceza din 1789.

Ziua 9: Transfer la aeroport pentru zborul spre casa.

Cazare

Londra: The Milestone Hotel Kensington – 5 stele

Pret: de la 360 euro/noapte

Paris: Hotel Hospes Lancaster – 5 stele

Pret: de la 330 euro/noapte

 

Aceasta este o propunere de itinerariu, care poate fi modificata în funcţie de preferinţele personale. Contacteaza agentii Daim Tour pentru detalii privind personalizarea vacantei tale!

  

Pentru mai multe detalii si rezervari, suna acum la:
021.230.99.84