021.230.99.84
 
newsletter
share tweet    e-mail print
Close
 

Veti descoperi catune asezate intr-un peisaj natural greu de egalat pe Costa Verde, in Portugalia, minuni arhitecturale in Santiago de Compostela, orasul pelerinilor si capitala Galiciei, provincia din nord-vestul Spaniei, si preparate culinare care vor redefini rafinamentul gastronomic.

Zilele 1-3: Porto, Portugalia

Veti ateriza in Porto, iar ghizii Daim Tour va vor conduce la hotelul dumneavoastra. A doua zi incepe explorarea orasului: podul construit de Gustave Eiffel, biserica baroca São Francisco si Mercado do Bolho, o piata comerciala care nu s-a schimbat prea mult in ultimii 100 de ani. Inca de la mijlocul secolului al 18-lea, Porto a devenit un port faimos datorita comertului de vinuri. In zona Solar do Vinho do Porto veti putea incerca sute de soiuri de vin. 

Zilele 4-7: Santiago de Compostela, Spania

Veti porni din Porto catre Santiago de Compostela, iar traseul este de vis: veti trece prin zona Rias Baixas, formata dintr-o serie de estuare, ca niste fiorduri, de-a lungul coastei Galiciei. Vom lua pranzul la Cambados, un satuc de pescari absolut pitoresc, dupa care vom vizita bodega galiciana, unde sunt produse vinurile albe Albarinos. Vom ajunge in Santiago de Compostela, care, incepand cu secolul al XII-lea, cand a fost construita catedrala, a devenit un important loc de pelerinaj al lumii catolice, al doilea dupa Ierusalim si Roma. Sf. Francisc de Assisi, Papa Ioan Paul al II-lea si Shirley MacLaine se numara printre pelerinii care au urmat celebrul „El Camino de Santiago”, inclus recent pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Ghizii Daim Tour va propun si o excursie de o zi, de lungul Costa da Morte (Coasta Mortii), numita astfel din cauza marinarilor care si-au pierdut viata aici lovindu-se cu vasele lor de stancile periculoase.

Ziua 8: La Coruna

La Coruna a fost capitala provinciei Galicia pana in 1982. Este un important port international, iar Ciudad Vieja (Orasul Vechi) este o increngatura splendida de stradute care se deschid in piatete cu biserici medievale, bijuterii arhitecturale. Veti vizita Turnul lui Hercules, unul dintre simbolurile orasului. Construit de romani, dateaza din secolul al II-lea si este singurul far roman din lume care este inca functional.

Zilele 9-10: Oviedo

Drumul spre Oviedo va va face cunostinta cu cateva superbe sate de pescari de pe coasta de nord a Spaniei, iar intr-unul dintre ele ne vom opri pentru  lua masa. Veti ajunge la Oviedo, capitala principatului Asturia, din nordul Spaniei, a carui catedrala, de secol XVI, are un superb altar si o colectie de obiecte de cult impresionanta. Muzeul de Arta este printre primele pe lista de puncte de interes; colectiile sale curpind capodopere semnate de El Greco, Zurbaran, Goya sau Picasso. Turul continua cu vizitarea a trei biserici care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO: San Miguel de Lillo, San Julian de los Prados si Santa Maria del Naranco.

Ziua 11: Santillana del Mar si pestera de la Altamira

Aflata la doar 30 de km de Santander, asezarea Santillana del Mar este un “muzeu in aer liber” reprezentand un sat medieval perfect conservat. Biserica Colegiata este un exemplu de exceptie a arhitecturii romane. Doar doi km mai departe se afla cea mai pretioasa comoara a Cantabriei, pestera de la Altamira, descoperita in 1879 si adaugata pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Are 300 de metri lungime, iar pe peretii ei sunt gravate 150 de figuri realizate cu pigmenti naturali in Paleolitic.

Ziua 12: Transfer la aeroportul din Santander pentru zborul spre casa.

Cazare

Porto: Hotel Infante De Sagres – 5 stele

Pret: de la 120 euro/noapte

Santiago de Compostela: Hotel Parador de Santiago – Hostal Reis Catolicos – 5 stele

Pret: de la 150 euro/noapte

Oviedo: Melia Hotel de la Reconquista – 5 stele

Pret: de la 165 euro/noapte

Aceasta este o propunere de itinerariu, care poate fi modificata în funcţie de preferinţele personale. Contacteaza agentii Daim Tour pentru detalii privind personalizarea vacantei tale!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru mai multe detalii si rezervari, suna acum la:
021.230.99.84