021.230.99.84
 
newsletter
share tweet    e-mail print
Close
 

Monumente din istoria milenara a Greciei va asteapta la fiecare pas! Urcati pe Acropole, al carui Parthenon este emblema Atenei. Vizitati Agora, o piata veche, si admirati oracolul din Delphi, candva centrul religios al intregii Elade.

Zilele 1-3: Atena – un mix contrastant

Atena este un oras cosmopolit si o capitala plina de viata,care impresioneaza in permanentaprin mostenirea culturala: gratioase temple grecesti, arcuri de triumf din Epoca Romana si biserici bizantine impunator ornate. Intr-un oras atat de generos in situri si monumente arhitecturale, e greu sa va rezumati doar la cateva atractii. Pe lista insa se regasesc: Stadionul Olimpic din Atena, Templul lui Zeus din Olimp, Arcul de Triumf al lui Hadrian si Teatrul lui Dionysos. Iar o plimbare prin vechea Agora - secolul VI i.Hr., situata chiar in inima orasului, va fi delectarea perfecta.

Acropole, emblema Atenei. Merita sa faceti o plimbare prin labirinturile din Plaka inainte de a ajunge la Acropole, complexul cu cele mai multe monumente, un adevarat simbol al Atenei. Din inaltimile Acropolelui se ridica ruinele Parthenonului, devenit o imagine universala incultura occidentala. 

Douamuzee de neratat. Explorati noul Muzeu Acropole pentru a vedea obiectele care au fost extrase din situl arheologic pentru a fi protejate de efectele poluarii mediului. In aceasta galerie moderna sunt expuse aproape 4.000 de comori vechi. Ghizii Daim Tour va vor conduce si la renumitul Muzeu National de Arheologie, cu colectia sa formidabila de sculptura,ceramica si bijuterii.

Zilele 4-5: In imprejurimile Atenei.

Oracolul lui Apollo din Delphi. Dupa un drum printr-un peisaj montan accidentat de-a lungul tarmurilor Golfului Corint, veti ajunge la centrul religios din Delphi, acasa la Apollo. Vizitati cele mai reprezentative ruine, care includ Sanctuarul zeitei Atena si Templul lui Apollo, adapostul celebrului oracol. Fundatia templului, precum si cateva coloane dorice din piatra moale si calcar supravietuiesc si astazi. Reveniti la Atenaprin Ossios Loukas, unde veti admira arhitectura si mozaicurile manastirii bizantine, locuita si in zilele noastre.

Zilele 6-9: Locuri de legenda in Creta

Zburam spre Creta, unde minoicii au dezvoltat inca din anul 2.000 i.Hr. o remarcabila societate avansata si un imperiu maritim comercial. Merita inscrierea la un tur al  Heraklionului, atestat ca asezare umana pentru prima data acum 7.000 de ani. Vizitati Muzeul de Arheologie si Palatul din Knossos, cel mai mare palat al Regelui Minos. Acest imens sit arheologic al Epocii Bronzului a reprezentat centrul ceremonial si administrativ al civilizatiei minoice. 

Explorati si partea de est a insulei. Aici va vor incanta satul Kritsa, renumit pentru tesatoriile sale traditionale, si faimoasa biserica Panagia Kera, cu frescele sale minunate. Urmati un traseu spre Lassithi, o regiune pitoreasca cu sate de munte, plaje frumoasesi porturi fermecatoare. Ati putea dori sa urcati (pe jos sau cu magarusii) pana la pestera pe care grecii antici o considerau a fi locul de nastere al lui Zeus, iar efortul va va fi rasplatit cu o priveliste pe cinste... si o racoare binevenita.

Ziua 10: Transfer la aeroport pentru zborul spre casa.

Cazare Atena

Hotel Grande Bretagne– 5 stele

Pret: de la 310 euro/noapte

Cazare Creta

Hotel Elounda Beach – 5 stele

Pret: de la 285 euro/noapte

 

Aceasta este o propunere de itinerariu, care poate fi modificata în funcţie de preferinţele personale. Contacteaza agentii Daim Tour pentru detalii privind personalizarea vacantei tale!

 

 

 

Pentru mai multe detalii si rezervari, suna acum la:
021.230.99.84