021.230.99.84
 
newsletter
share tweet    e-mail print
Close
 

De la lacurile din Kerala si templele din Insula Elephanta a Golfului Mumbai pana la apele lacului Pichola din Udaipur, va invitam sa descoperiti un mozaic cultural de-a lungul unui traseu ce traverseaza India de la sud la nord.

Fie ca veti lua masa impreuna cu proprietarii unei plantatii de mirodenii, in Kumarakom, sau ca va veti pierde prin ungherele filigranate ale Palatului Amber, cu siguranta veti simti magnetismul si ospitalitatea incredibila a Indiei.

Kochi: orasul raspandit pe insule si peninsule
De indata ce veti ajunge in Kochi, pe coasta de vest a Indiei, veti descoperi acest centrul comercial al regiunii Kerala. Aici veti vizita Fortul Kochi - considerat prima asezare europeana din India, Biserica Sf. Francisc - cea mai veche biserica in stil european din tara, Palatul Olandez, din secolul XVII, si Sinagoga Paradesi, construita in 1568. Seara aveti ocazia sa urmariti un fermecator dans traditional Kathakali la un teatru local.

Lacul Vembanad si exoticul resort Kumarakom
La Kumarakom se ajunge dupa o plimbarepe Lacul Vembanad, la bordul unei barje de orez acoperita cu frunze de palmier (numita de localnici kettuvallam). Doi marinari vor vasli usor prin apele statatoare din Kerala. Veti lua pranzul la bordul vasului sau la o plantatie de mirodenii, impreuna cu fermierul si familia lui, iar seara veti putea debarca pe o casa-vapor, in Kumarakom. Nu ratati o incursiune in inima naturii pentru a  admira varietatea speciilor de pasarimigratoare si rezidente care traiesc pe langa bancurilor de peste din Lacul Vembanad. In Kumarakom va asteapta un tratament balnear traditional Ayurveda si o plimbare pe malul Lacului Vembanad.

Mumbai: unde a trait si Gandhi
O croaziera prin Golful Mumbai va poarta la templele din pesterile de pe Insula Elephanta, un monument inclus Patrimoniul Mondial UNESCO. Continuati spre Poarta Indiei, un arc din bazalt inalt de 26 de metri, si Mani Bhawan, fosta casa a lui Mahatma Gandhi. Biblioteca sa este o colectie impresionata de peste 2.000 de carti, iar o expoziţie de fotografie care parcurge viata lui Gandhi va  va imbogati cunostintele. In continuare, vizitati DhobiGhat, o spalatorie manuala in aer liber de dimensiuni impresionante. 

Udaipur: romantic si spiritual
Udaipur va va cuceri prin romantismul sau. VizitatiPalatul Orasului, Galeria de Cristal, Sahelion Ki Bari (Gradina Servitoarelor de Onoare). O croaziera pe Lacul Pichola (atunci cand nivelul apei permite) va ofera o priveliste unica: orasul Udaipur ridicandu-se maiestuos deasupra lacului, in mijlocul desertului Rajasthan. Croaziera include si o oprire la palatul de pe insula Jag Mandir. In apropiere de Udaipur puteti vizita templele spirituale de la Eklingji si Nagda, amplasate intr-un peisaj cuceritor, pe inaltimile muntoase din Aravalli. 

Jaipur: Palatul roz al Vanturilor si Fortul Amber
Una din atractiile principale din Jaipur este Observatorul in aer liber de la Jantar Mantar, care gazduieste instrumente precise pentru calcularea calendarului Hindu. In continuare explorati faimosul Palat al Vanturilor (Hawa Mahal) si condimentati-va calatoria cu aventura unei plimbari calare pe elefant, bineinteles insotiti de unpriceputmahout(un conducator de elefanti calificat). 

Delhi, orasul vechi si nou
Ce puteti face timp de doua zile in Delhi? In orasul vechi vizitati moscheea Jama Masjid si faceti o plimbare cu ricsa prin bazarul Chandni Chowk. Opriti-va la Fortul Rosu, la Raj Ghat - memorial inchinat lui Gandhi, la turnul Qutub Minar si la Mormantul Imparatului Humayun.

Cazare Mumbai
Hotel Taj Mahal Palace & Tower – 5 stele
Pret: de la 165 euro/noapte

Cazare Udaipur
Hotel Leela Kempinski Palace – 5 stele
Pret: de la 245 euro/noapte

Cazare Jaipur
Hotel The Raj Palace – 5 stele
Pret: de la 180 euro/noapte

Cazare Delhi
The Metropolitan Hotel – 5 stele
Pret: de la 110 euro/noapte

Aceasta este o propunere de itinerariu, care poate fi modificata în funcţie de preferinţele personale. Contacteaza agentii Daim Tour pentru detalii privind personalizarea vacantei tale!

 

 

 

 

 

 

Pentru mai multe detalii si rezervari, suna acum la:
021.230.99.84