021.230.99.84
 
newsletter
share tweet    e-mail print
Close
 

Aventurati-va in desertul Wahiba, cu nisipurile sale arzande, si popositi in orase aflate departe de civilizatie, unde arhitectura si mestesugurile vorbesc despre un glorios trecut. Va asteapta si o serie de repere culturale minunate: Marea Moschee a Sultanului Qaboos si muzeul Bait el-Zubair.

Zilele 1–3: Veti ateriza in Muscat, capitala Sultanatului Oman si veti fi transferati la hotelul dumneavoastra. Orasul este asezat intr-un golf, fiind  inconjurat de un peisaj spectaculos. Orasul vechi este un labirint de stradute pitoresti, cladiri istorice si bazaruri. Veti vizita Marea Moschee a Sultanului Qaboos, finalizata in 1995 si construita din 300.000 de tone de piatra, si veti admira colectia de obiecte de patrimoniu a Omanului la Muzeului Bait el-Zubair. Ghizii Daim Tour va vor conduce apoi la Bait Muzna, o galerie de arta, de unde puteti cumpara suveniruri speciale.

Zilele 4-5: Traseul continua catre Nizwa, vechea capital a Omanului, faimoasa pentru targurile de vite si bijuteriile si obiectele artizanale din argint. Fortareata Nizwa, construita in secolul al XVII-lea de catre Imam Sultan Bin Saif Al Ya’Aruba este un must see: accesul in turn se face pe o scara ingusta, elicoidala, insa veti fi rasplatiti cu o panorama uluitoare asupra orasului si imprejurimilor. Sunteti la doar o aruncatura de bat de piata Nizwa Souq, faimoasa pentru bijuteriile din argint si obiectele sculptate din lemn comercializate aici. Castelul Jabrin va fi o alta incursiune in istoria Omanului. A fost construit in 1675 de Sultan Bila'rab bin Sultan al-Yaarubi ca resedinta de vara.

Zilele 6-7: Veti porni cu masinile de teren spre desertul Wahiba, o calatorie aventuroasa, unde veti fi impresionati de dune de nisip inalte pana la 150 m. Veti petrece o seara memorabila intr-o tabara de beduini. A doua zi, Marea Arabiei va va delecta simturile, pentru ca veti face o excursie de-a lungul coastei Omanulu. Seara va veti intoarce in capitala.

Ziua 8:Transfer la aeroport pentru zborul spre casa.

Cazare

Muscat - The Chedi Muscat – 5 stele

Pret: de la 208 euro/noapte

Musandam Peninsula - Six Senses Zighy Bay – 5 stele

Pret: de la 531 euro/noapte

Aceasta este o propunere de itinerariu, care poate fi modificata în funcţie de preferinţele personale. Contacteaza agentii Daim Tour pentru detalii privind personalizarea vacantei tale!

 

 

Pentru mai multe detalii si rezervari, suna acum la:
021.230.99.84