021.230.99.84
 
share tweet    e-mail print
Close
 

Impartita antinomic intre foc si gheata, Islanda va ofera unul dintre cele mai fabuloase spectacole naturale: vulcani activi, ghetari de vale, paturi de lava, gheizere, izvoare termale, fiorduri dramatice si cele mai mari cascade din Europa.

Descopera Reykjavik

Centrul istoric al orasului este o bijuterie arhitecturala: cladirea Parlamentului, catedrala, portul, Muzeul National si Muzeul Arbaejarsafn Reykjavik. Dupa turul de oras, va puteti relaxa intr-unul dintre cele mai cochete si apreciate restaurante ale Reykjavik-ului, unde veti putea afla si cateva dintre secretele delicioasei bucatarii locale. Daim Tour va face cunostinta cu un celebru artist local si veti cina impreuna chiar la el la atelier. Va va explica cum tehnici din epoca vikingilor, tipic islandeze, au fost integrate in lucrarile sale de arta comtemporana.

Excursii de o zi in imprejurimile capitalei

Borgarfjordur- Excursia la acest fiord va pune in scena cateva dintre povestile istorice ce fac parte din famoasa Saga islandeza, pentru ca veti pasi pe urmele poetului si luptatorului viking Egill Skallagrimsson. Scrisa intre anii 1100 si 1300 in limba islandeza, in timp ce toate scrierile erau in limba latina, Saga reprezinta un fenomen literar si descrie societatea  si conflicetele de putere din acea perioada.

Hraunfossar Waterfalls este faimoasa pentru izvoarele sale nenumarate de apa cristalina.

Deildartunguhver  - cea mai mare zona cu izvoare de apa termala a Islandei.

Minuni geotermale

Parcul National Thingvellir este unul dintre cele mai importante parcuri nationale ale Islandei, faimos pentru  formatiunile spectaculoase de lava. Este singurul loc din lume unde se poate vedea miscarea placilor tectonice. Veti vizita Marele Geyser, de unde si termenul de gheizer pentru toate eruptiile de apa termala din lume. Se pare ca acest izvor s-a format candva la sfarsitul secolului al 13-lea, in urma unor cutremure puternice. Pana in 1916, cand a devenit inactiv, gheizerul arunca jeturi de apa din trei in trei ore. In 1935 si-a reluat activitatea, dar pentru scurt timp, iar in urma cutremurelor din anul 2000 acesta a redevenit activ, erupand cu o frecventa de 3 ori pe zi,  dar cu o intensitate mai mica. La doar 50 m distanta, se afla impresionantul gheizer Strokkur (The Churn), care ofera un adevarat spectacol vizitatorilor aruncand la fiecare 10 minute un jet de apa fierbinte de pana la 35 m inaltime.

Continuati cu vizitarea Cascadei Gull Foss (The Golden Waterfall), una dintre cele mai dramatice cascade din lume. Este o cadere de apa in trepte, iar in zilele senine, curcubeele care se formeaza fac deliciul turistilor si al aparatelor de fotografiat. In final, va veti opri la o plantatie de capsuni, unde veti afla secretele cultivarii lor in aceasta zona geotermala, si apoi la o ferma de cai islandezi.

Cazare

Hotel Borg, Reykjavik – 4 stele, stil Art Deco

de la 233 euro/noapte

Aceasta este o propunere de itinerariu, care poate fi modificata in functie de preferintele personale. Contacteaza agentii Daim Tour pentru detalii privind personalizarea vacantei tale!

 

Pentru mai multe detalii si rezervari, suna acum la:
021.230.99.84