021.230.99.84
 
share tweet    e-mail print
Close
 

Trei capitale europene in care viata culturala vibreaza la maximum va vor cuceri cu desavarsire. Veti retrai momente istorice din al doilea razboi mondial, vizitand in Berlin Memorialul Evreilor Ucisi, Frauenkirche in Dresda si Josefov cartierul evreiesc din Praga.

Veti vedea apoi ce stil de viata opulent duceau tarii rusi in cursul unei vizite la inegalabilul muzeu Hermitage sau colindand salile Palatului Yusupov, Palatului Ecaterina sau Petrodvorets – Palatul lui Petru cel Mare.

Zilele 1-3: Berlin, Germania

Nu aveti cum sa nu remarcati extraordinara dezvoltare si reconstructie urbana a Berlinului de Est. Puteti vizita apoi edificiul istoric al Reichstag-ului, care din 1999 gazduieste Bundestag-ul. Dupa un pranz la gradina-restaurant de pe acoperisul hotelului, puteti vizita in apropiere Memorialul Evreilor Ucisi in Europa. Cele 2.711 de blocuri din beton raman martori muti ai tragediei Holocaustului. Continuati-va plimbarea in districtul din jurul Oranienburger Strasse pentru a vizita impunatoarea Sinagoga Noua si un impresionant Muzeu Evreiesc. Acesta gazduieste o remarcabila expozitie permanenta, care urmareste in detaliu istoria evreilor germani.

Ziua 4: Dresda, Germania

Veti ajunge cu trenul la Dresda, cunoscuta si sub numele de "Florenta Nordului". Puteti face un scurt tur de oras, in care aveti ocazia sa vedeti cladirea prestigioasei Semperoper si sa vizitati celebrul Frauenkirche, o biserica meticulos restaurata dupa ce a fost grav deteriorata in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Dupa pranz, vizitati Castelul Dresda si Green Vault, muzeul care contine cea mai mare colectie de obiecte de arta din lume. Continuati incursiunea culturala luand trenul spre Praga.

Zilele 5-6: Praga, Republica Ceha

Incepeti cu o plimbare pe Podul Carol, construit in secolul XIV, urmand apoi sa intrati in Josefov - cartierul evreiesc, pentru a vizita Sinagoga Pinkas, acum un memorial dedicat celor 77.000 de evrei ucisi de nazisti in Boemia si Moravia. In Vechiul Cimitir Evreiesc, cele 12.000 de pietre funerare vizibile adapostesc in realitate aproximativ 100.000 de morminte asezate unul peste altul. De aici continuati spre Sinagoga Spaniola si Palatul Granovsky, decorat cu Sgraffito  si picturi murale care descriu scene din Biblie si mitologia greaca. Nu trebuie sa ratati Zlata Ulicka (Golden Lane) – strada mestesugarilor, o insiruire incantatoare de case mici si colorate, unde a trait si faimosul Franz Kafka.

Zilele 7-8: St. Petersburg, Rusia

Din Praga veti lua avionul catre St. Petersburg sau „Venetia nordului”. Veti admira colectia impresionanta de arta a Muzeului Hermitage. Proiectat la mijlocul secolului al XVIII-lea de catre Bartolomeo Rastrelli ca resedinta de iarna pentru Ecaterina cea Mare, complexul de cladiri contine uimitoarea colectie de stat de comori europene, datand din secolul al XIII-lea. Dupa pranz, veti continua vizita la Palatul Iusupov. La doar 24 km sud de St. Petersburg va asteapta impozantul Palat al Ecaterinei cea Mare. Ansamblul de cladiri zugravite in albastru, alb si auriu se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Veti fi uimiti de frumusetea unica a Camerei de Chihlimbar, restaurata cu mari eforturi dupa distrugerea suferita in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Vizitati apoi Palatul Pavlovsk, al carui interior adaposteste o colectie de mobilier rafinat si numeroase antichitati.

Ziua 9:Transfer la aeroport pentru zborul spre casa.

 

Cazare Berlin

Hotel Eurostars – 5 stele

Pret: de la 130 euro/noapte

Cazare Praga

Hotel King’s Court – 5 stele

Pret: de la 200 euro/noapte

Cazare St. Petersburg

Grand Hotel Europe – 5 stele

Pret: de la 575 euro/noapte

Aceasta este o propunere de itinerariu, care poate fi modificata in functie de preferintele personale. Contacteaza agentii Daim Tour pentru detalii privind personalizarea vacantei tale!

 

 

 

 

 

Pentru mai multe detalii si rezervari, suna acum la:
021.230.99.84