021.230.99.84
 
share tweet    e-mail print
Close
 

Relaxati-va pe "Riviera" Turciei, de-a lungul coastei de sud-vest, o zona bogata in situri arheologice si asezari pitoresti. Vizitati mormintele in stanca de la Myra si fermecatorul sat de pescari Kalekoy.

Mergeti apoi in Xanthos, un oras monument istoric in Patrimoniului Mondial UNESCO, dar nu sariti peste Efes, unde va asteapta fatada magnifica a Bibliotecii Celsus. Si pentru ca o excursie in Turcia nu poate fi completa fara Istanbul, vizitati capodoperele arhitecturale ale orasului din perioada bizantina si otomana.

Ziua 1: Antalya

Daca Antalya e cunoscuta mai degraba pentru plajele ei decat pentru monumentele istorice, Daim Tour va propune un traseu pentru a redescoperi Antalya dintr-o persectiva istorica si culturala cat se poate de variata. Incepeti cu orasul antic grecesc de la Perge, la 15 km est de Antalya, si opriti-va pentru o vizita la Muzeul Antalya. 

Ziua 2: Aspendos

Puteti continua traseul cu Aspendos, un oras greco-roman situat la 40 km est de Antalya, faimos pentru teatrul sau antic. 

Ziua 3: Coasta Lyciana

Mergeti de-a lungul Coastei Lyciene pana la Myra, cunoscut pentru mormintele sapate in stanca. De aici luati o barca pana la Insula Kekova, pentru a vedea site-ul antic Simena. Veti incheia ziua cu fermecatorul sat de pescari Kalekoy si castelul bizantin din apropiere. 

Ziua 4: Xanthos

Explorati ruinele orasului grecesc Xanthos, un sit arheologic ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, si Patara, un important port naval si centru de comert al Lyciei antice. Pentru un sfarsit de zi pitoresc si relaxat, opriti-va in satul pescaresc Gocek. 

Ziua 5: Caunos

Mergeti la Dalyan, pe malul raului Koycegiz, si luati un vapor pentru a ajunge la vestigiile antice ale orasului Caunos. Admirati broastele testoase gigant de pe minunata plaja Iztuzu inainte de vizita la ruinele antice de la Stratonikea. 

Zilele 6 si 7: Bodrum

Odata ajunsi in Bodrum nu ratati mormantul regelui Mausolos, una dintre Cele Sapte Minuni ale lumii antice, si vizitati neaparat Muzeul de Arheologie Subacvatica. 

Ziua 8: Efes

Este cel mai bine conservat oras vechi din partea de est a Marii Mediterane. Neaparat trebuie sa vizitati Biblioteca Celsus si Templul lui Artemis. 

Zilele 9 si 10: Istanbul

Un tur istoric al fermecatorului Istanbul trebuie neaparat sa includa: Hagia Sophia, Bazilica Cisterna, Palatul Topkapi, Moscheea Suleymaniye, Moscheea Rustem Pasa, Bazarul de Mirodenii si Marele Bazar Acoperit. Iar dupa ce ati batut orasul de pe doua continente, cum i se mai spune, savurati privelistea lui intr-o croaziera de neuitat pe Bosfor. 

Ziua 11: Transfer la aeroport pentru zborul spre casa.

Cazare Bodrum
Hotel Grand Yazici – 5 stele
Pret: de la 100 euro/noapte

Cazare Istanbul
Hotel The Marmara Taksim – 5 stele
Pret: de la 270 euro/noapte

Aceasta este o propunere de itinerariu, care poate fi modificata in functie de preferintele personale. Contacteaza agentii Daim Tour pentru detalii privind personalizarea vacantei tale!

Pentru mai multe detalii si rezervari, suna acum la:
021.230.99.84