021.230.99.84
 
share tweet    e-mail print
Close
 

Melanjul iedit al celor doua culturi, cea a Americii Centrale si a zonei Caraibelor, este condimentat cu urmele istorice lasate de cuceritorii britanici. Veti gasi in aceasta micuta tara cea mai destinsa atmosfera si cei mai prietenosi oameni, cu al caror stil de viata Daim Tour va face cunostinta.

Insule cu nisip alb, palmieri si cer albastru

Acesta este peisajul pe care il veti vedea de pe terasa camerei dumneavoastra de hotel, pentru ca veti fi cazati chiar pe plaja. Nici vorba sa auziti zgomotul masinilor sau sa simtiti vreo agitatie, pentru ca Belize este tara brizelor parfumate, a nisipului si a apelor azurii pline de recife de corali. Ca sa nu mai vorbim de minunatiile culinare din fructe de mare proaspete pe care le veti savura la cina, in fiecare zi.

Snorkeling si scuba diving

Belize este tara cu cea mai lunga bariera de recife de corali din vestul emisferei. Veti face snorkeling in reciful Glover’s Atoll, unde salasuiesc specii pe cale de disparitie, intre care lamantinul si crocodilul american.

Rezervatia marina Hol Chan este cel mai popular si ofertant loc pentru a practica scuba diving si snorkeling. Este cea mai mare rezervatie marina din Belize, are 13 km², iar diversitatea vietii marine este impresionanta. Nu departe de aceasta rezervatie este faimoasa Shark Ray Alley, unde puteti inota alaturi de o anumita specie de rechini, complet inofensivi.

Artistii din Dangriga

Dangriga este cea mai intinsa localitate de pe coasta de sud a tarii, fiind considerata capitala spirituala apopulatiei bastinase Garifuna. In acest oras pitoresc locuiesc multi artisti, dar si constructori de instrumente muzicale, iar Daim Tour iti va face cunostinta cu trei dinte acestia: Pen Cayetano, muzician si pictor, Benjamin Nicholas, ale carui picturi sunt gazduite de muzee din toata lumea, si Austin Rodriguez, care este maestru in realizarea tobelor, un mestesug mostenit de la populatiile din vestul Africii. 

Garifuna Settlement Day

Are loc pe 19 noiembrie si este bine sa va planificati excursia in Belize astfel incat sa prindeti acest festival cultural local, care celebreaza sosirea primilor Garifuna in Belize, in 1832. Festivitatile dureaza o saptamana intreaga si includ parade, spectacole de muzica si dans; punctul de atractie este punerea in scena, la apusul sorelui, a momentului istoric: o barca din lemn (dory) va pluti catre mal, simbolizand momentului sosirii primilor Garifuna in Belize.

Cufundati-va in semnificatiie culturii Maya

Cum arata casa si atelierul unui harpist Maya? Dar cum e sa il ascultati cantand chair in gradina casei sale? Veti trai toate aceste experiente unice in timpul excursiei in Lubaantun, centru administrativ si cultural care a inflorit sub cultura Maya intre secolele al 18-lea si al 19-lea. Ziua se va incheia cu vizitarea Parcului National Rio Blanco, unde va veti racori in apele cascadei, veti vizita satele indigenilor Maya si, daca aveti noroc, veti zari un jaguar in padurile din apropiere.

Aceasta este o propunere de itinerariu, care poate fi modificata in functie de preferintele personale. Contacteaza agentii Daim Tour pentru detalii privind personalizarea vacantei tale!

 
Cazare

Almond Beach Resort – Belize Beach Hotel of the Year 2010

Pret: de la 91 euro/noapte

Machaca Hill Rainforest Canopy Lodge – resort aflat chiar in padurea tropicala

Pret: de la 216 euro/noapte

 

 

 

 

Pentru mai multe detalii si rezervari, suna acum la:
021.230.99.84