021.230.99.84
 
newsletter
Bagajul in calatoria de afaceri
share tweet    e-mail print
Close
 

Scopul omului de afaceri care calatoreste in interes de serviciu este sa aiba cat mai putin bagaj: sa optimizeze relatia dintre cat de greu e bagajul si daca ai tot ce iti trebuie. Iata si cateva sugestii de ajutor:

Computer. Cei mai multi dintre cei care calatoresc in interes de afaceri lucreaza cu informatii. Iar laptopul este ceea ce e un ciocan pentru un tamplar, este principala noastra unealta in desfasurarea muncii. Dar, multi pasageri au un adevarat “baros” cu ei pe post de laptop: ecran de 17 inci, DVD player si cel mai rapid procesor. Plus vreo doua baterii in plus ca sa ramana in viata intre Londra si Viena. Dar cata treaba putem sa facem in timp ce calatorim? Cand sunt pe drum, eu doar verific si trimit email-uri, ma documentez pe Internet si editez niscaiva texte. Computerul pe care il iau in calatorii trebuie sa aiba setarile speciale necesare unei persoane care calatoreste mult: trebie sa fie destul de usor, sa aiba o baterie care sa reziste mult, si sa aiba un procesor rezonabil (in aceasta ordine). Si tot ce nu e asa important pentru un calator in interes de serviciu trebuie lasat deoparte: drive-uri optice, procesoare super-rapide si carduri video, un hard generos si un monitor mare.

Comunicare. Maturizarea smartphone-ului este probabil cel mai bun lucru care s-a intamplat calatorilor in interes de serviciu de la inventarea programului de fidelitate pentru calatori frecventi incoace. Posibilitatea de a avea conversatii fara sa fie nevoie sa cauti un telefon public si cea de a trimite / primi date fara a cauta o linie analog a facut calatoriile de afaceri mult mai simple si mai usoare. Iar dupa ce va obisnuiti sa ramaneti “conectati” tot timpul, veti deveni dependenti de acest fapt. Asa ca acum am mereu cu mine un iPhone 4 si un Verizon Droid 2 in cazul in care ajung in zone fara semnal, plus un modem de internet pentru momentele cand sunt in regiuni fara cafenele cu acces wireless.

Distractie. Întarzierile fac parte din experienta calatoriei in zilele noastre, asa ca e nevoie sa avem la noi ceva care sa ne tina mintea ocupata in aceste momente. Am inceput cu iPod, ascultand muzica in timp ce asteptam sa treaca o amanare de zbor din motiv de vreme rea. Dar in ultimii doi ani, alegerile pe care la avem la dispozitie au crescut exponential iar liniile dintre afaceri si distractie nu mai sunt la fel de clare. De exemplu, folosesc iPhone-ul pentru o conferinta prin telefon si dupa aceea joc Battleship pe el in timp ce astept sa trec de verificarile de securitate. Dispozitivele multifunctionale imi permit sa reduc greutatea bagajului si sa fac loc pentru obiecte de care nu am neaparat nevoie dar pe care trebuie sa le iau cu mine, cum ar fi o pereche de casti Bose.

Pixuri si hartie.Înainte, caram dupa mine multe hartii – documente de revizuit, rapoarte de citit – pentru ca nu suportam sa le citesc pe computer. Dar acum am iPad-ul, un alt dispozitiv multifunctional, care imi permite sa scap de toate astea, reducand considerabil greutatea bagajului. Înca mai iau cu mine vreo doua pixuri si un carnetel pentru ca... ei bine, doar pentru ca.

Medicamente.Poate fi greu sa gasesti o farmacie intr-un loc necunoscut. Nu vreau sa car un intreg dulap cu medicamente dupa mine dar nici nu vreau sa alerg dupa farmacii de fiecare data cand am nevoie de ibuprofen sau de antialergice.

Mancare.Nu e vorba despre a-ti transforma valiza intr-un cos de picnic zburator.  E vorba de a avea cateva lucruri cu scop precis, cum ar fi o cutie de bomboane de menta ca sa imi umezesc gura dupa ce trag un pui de somn in avion, dar si vreo cateva pliculete de ceai verde pentru ca toata cafeaua servita la bord mi se pare ingrozitoare. Urmand aceste principii, cred ca reusesc sa calatoresc mai destept si cu mai putin bagaj. Dar s-ar putea sa fie cam la limita. Cred ca am nevoie de inca o categorie, care sa se cheme “Încarcatoare”...

(Autor: Andrei Toma, calator de business)

Pentru mai multe detalii si rezervari, suna acum la:
021.230.99.84