021.230.99.84
 
newsletter
share tweet    e-mail print
Close
 

De ce Insula Pastelui? Pentru ca aici gasesti asezari luxuriante si ecologice cu oportunitati nelimitate de distractie. Pentru ca vei auzi povesti misterioase despre cum au aparut si au disparut primele asezari omenesti in acest colt de lume neintinat.

Ziua 1: Santiago, Chile

Bun venit la Santiago! Esti asteptat la sosire si apoi cazat la Aubrey, un hotel luxos din centrul pitoresc al orasului. Impresionante, culmile muntilor Anzi ancoreaza citadela intr-un peisaj grandios.

Ziua 2: Santiago & Insula Pastelui

Santiago pastreaza amintirile trecutului sau colonial, laolalta cu noile cladiri ultramoderne ce-l imprejmuiesc. Orasul are un cartier comercial agitat, cu bulevarde ticsite de vanzatori ambulanti si mestesugari locali. Vei vizita Dealul San Cristobal, un parc superb in care poate fi admirata sculptura monumentala a Fecioarei Maria. Spre amiaza, te asteapta un zbor pe o distanta de 2.300 de mile spre vestul tarii, catre cea mai indepartata insula locuita de pe Terra – Insula Pastelui. Acest mic triunghi vulcanic, inconjurat de apele Oceanului Pacific, este o comoara arheologica a stravechilor sate de piatra, a sanctuarelor in aer liber si a statuilor gigantice denumite “moai”.

Zilele 3-4: Insula Pastelui

De cand a fost descoperita de amiralul olandez Jacob Roggeveen in Duminica Pastelui a anului 1722,  aceasta izolata felie de pamant, cu o vasta colectie misterioasa de monumente preistorice, a fost tema unor dezbateri intense. Statuile insulei, imense si grele, au fost taiate din rocile vulcanice dense, transportate pe o distanta de mii de metri in zona de coasta si ridicate pe marele altare de piatra cunoscute sub numele de “ahu”. Cum au fost taiate si mutate ramane si in ziua de azi un mister. Iti oferim relaxare si bucuria de a avea la dispozitie trei zile pentru explorari. Vizitele se fac in grupuri mici (maximum 8 persoane), conduse de arheologi locali care au studiat, excavat si restaurat multe dintre monumentele unice din Insula Pastelui.

Zilele 5-6: Santiago & intoarcerea acasa

Temperatura perfecta a diminetii te invita sa explorezi capitala insulei, Hanga Roa. Dupa-amiaza, zbor spre Santiago. In dimineata celei de-a 6-a zi, iei parte la un tur al Centrului de Arte Mestesugaresti Los Dominicos, o manastire renovata. Este un labirint confortabil pentru cel putin 150 de mici magazine cu obiecte de artizanat si antichitati, cafenele si o biserica. Ofera cea mai buna selectie de mestesuguri, obiecte de arta si produse traditionale din Chile. La sfarsitul zilei, esti transferat la aeroport pentru zborul spre casa sau spre urmatoarea destinatie.

Printre cele mai interesante locuri de vizitat se numara:

• Togariki Ahu – 15 statui moai asezate in picioare; este cel mai mare monument excavat si restaurat din Polinezia

• Rano Raraku – o spectaculoasa cariera de piatra din care au fost taiate statuile moai. Aici exista aproape 300 de sculpturi uriase, neterminate, care au fost abandonate in diferite faze ale modelarii lor, la mijlocul secolului al 17-lea

• Craterul Rano Kau – interiorul acestui vulcan masiv, activ in trecut, ofera o vedere panoramica de vis asupra oceanului

• Satul ceremonial Orongo – situat la baza craterului Rano Kau, acest sat ceremonial stravechi este dedicat misteriosului cult insular Omul-Pasare

Cazare        

The Aubrey  (Santiago): Acest boutique hotel de lux din Santiago este amenajat intr-o fost casa aristocratica, in inima cartierului cultural Bellavista. Va pune la dispozitie mancaruri rafinate, mobilier de designer si echipamente high-tech.

De la 200 euro/noapte

Hotel Atavai (Insula Pastelui, Hanga Roa): Un hotel micut, ascuns in mijlocul unei imense gradini de liliac, printre statui. Chiar daca nu vei beneficia de servicii de lux, ai totusi internet si multa liniste.

De la 400 euro/noapte

Aceasta este o propunere de itinerariu, care poate fi modificata in functie de preferintele tale. Contacteaza agentii Daim Tour pentru detalii privind personalizarea vacantei tale!

 

 

Pentru mai multe detalii si rezervari, suna acum la:
021.230.99.84