021.230.99.84
News
 
Vacanta in jurul…Lunii
share tweet    e-mail print
Close

Compania americana Space Adventures te trimite in vacanta in jurul Lunii, pentru 150 de milioane de dolari de persoana. Oferta turistica include sapte sau noua zile in spatiu, la bordul unei capsule Soyuz cu trei oameni la board, cu care vei face inconjurul Lunii la distanta de 100 de kilometri de suprafata sa. Beneficiezi, desigur, si de un program de antrenament in prealabil.

Desi pretul este exorbitant, pentru primul zbor s-a inscris deja un client. Daca va aparea si un al doilea client in cursul acestui an, expeditia poate avea loc in urmatorii cinci ani, a declarat pentru Space.com Tom Shelley, presedintele Space Adventures.

"Exista numai 24 de oameni in toata lumea care au vazut Luna de la o distanta atat de mica. Este o destinatie speciala, o premiera care ridica stacheta, asa incat va fi un adevarat eveniment", spune Shelley despre momentul cand va putea fi anuntat ca s-au cumparat ambele locuri, astfel incat expeditia poate fi pregatita financiar si tehnic.

Capsula Soyuz, pilotata de un cosmonaut rus, se va cupla in spatiu cu o racheta lansata separat, care ii asigura propulsia pentru continuarea zborului. Tom Shelley a explicat ca exista deocamdata doua variante luate in calcul – fie cuplarea si zborul direct spre Luna, fie o escala pe Statia Spatiala Internationala si abia apoi cuplarea cu racheta.

Sursa: www.businessmagazin.ro

 

 
Westin Hotels isi face debutul in America de Sud
Rome Cavalieri ofera oaspetilor evenimente sportive
 
multimedia
Top 5 plaje de vis in 2011
 
newsletter